Päijät-Hämeen Kemistit ry järjesti yhdessä Suomalaisten Kemistien Seuran kanssa Kemian virtuaalitiedekahvila-luennon torstaina 30.9.2021 klo 17–18 aiheesta ’Ksylitolia kauran kuorista – kiertotaloutta parhaimmillaan’.
Luennoitsija: Anna Nicol, VP, Xylitol Venture, Fazer Lifestyle Foods.
Luento toteutettiin Zoom-verkkoluentona.
Luennolla kuultiin, miten Fazer lähti ideoimaan kotimaisen ksylitolin tuotantoa täysin uudesta raaka-aineesta kauran kuorista, joita saadaan oman myllytoiminnan sivuvirtana. Ksylitolin valmistaminen kauran kuorista vaatii Fazerille täysin uudenlaista teknologiaa, jota Fazer on kehittänyt yhdessä pilottikumppanin ja Fazerille palkattujen alan asiantuntijoiden avulla. Suurin osa kauran kuorista poltetaan maailmalla suoraan energiaksi, mutta Fazerin innovaation avulla niistä otetaan talteen arvokkaimmat osat ja loppuosa poltetaan energiaksi Lahti Energian kanssa yhteistyössä rakennettavassa biolämpölaitoksessa.
Viimeisimmät kommentit