Oletko koskaan miettinyt, millaisia aineita Suomen lukuisista soista löytyykään? Tilaisuus kuulla vastauksia tähän pulmaan on joulukuussa, kun vuoden toisen Kemiaa kaikille verkossa –luennon aiheena on “Recovery of valuable chemicals from biomass”. Suobiomassan, eli esimerkiksi erilaisten sammaleiden ja turpeen, uumoillaan sisältävän lukuisia teollisesti kiinnostavia orgaanisia yhdisteitä. Näillä yhdisteillä voi olla monenlaista käyttöä muun muassa kosmetiikasta ruoantuotantoon.

Jyväskylän kemian laitoksen uusi kemian apulaisprofessori Varsha Srivastava tulee kertomaan, miten suobiomassasta etsitään ja otetaan talteen näitä arvokkaita yhdisteitä. Luento tulee olemaan englanninkielinen ja se pidetään Zoom-palvelussa. Tiedot luennolle liittymisestä löytyvät seuramme tiedotuksesta tai voit tiedustella niitä osoitteesta: keskisuomen.kemistiseura(at)gmail.com

Luento on peruttu.

Kuva: Veri997 (pixabay.com)